Новини проекту
Новий навчальний рік!
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 19 чоловік

18 жовтня - День боротьби з торгівлею людьми

Дата: 21 жовтня о 17:24
7 переглядів

Щорічно 18 жовтня відзначається День боротьби з торгівлею людьми, спрямований на підвищення обізнаності щодо одного з найсерйозніших злочинів проти прав людини. Торгівля людьми — це глобальна проблема, яка не знає кордонів і завдає шкоди мільйонам людей.
У кожного з вас своя стежка, свій шлях до мети. І щоб із вами не трапилася біда, яка ставить людину в залежність від обставин, ви повинні добре знати – рабство в третьому тисячолітті існує і сучасний прояв його – це торгівля людьми.
Здається досить дивним, що сьогодні, в ХХІ столітті, ми змушені говорити про торгівлю людьми не в історичному контексті, а в реальному часі. На превеликий жаль, і зараз, мільйони людей у світі перебувають у рабстві. Звичайно, «нові раби» не носять кайданів, їх не пропонують відкрито на ринках, як то було у прадавні часи, на них ніхто не має легальних прав, тому що у всіх країнах рабство заборонено. Тим не менш, люди перетворюються на «товар», який можна продавати і купувати, використовувати як завгодно, а потім викидати як непотріб. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства, і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.
В Україні з настанням війни під торгівлею людьми можна розуміти також примусові виселення на територію росії дітей та дорослих, численні факти взяття українських військових у полон, цим питанням та питанню торгівлі людьми в аспекті розуміння міжнародної спільноти присвячений сьогоднішній виховний захід.
Торгівля людьми розвивається надзвичайно стрімкими темпами. Прибутки від неї сягають астрономічних розмірів і щорічно приносять кримінальним угрупуванням мільярди доларів. Це третій за розмахом кримінальний бізнес у світі після торгівлі зброєю і наркотиками.
Торгівля людьми не визнає держаних кордонів, не робить різниці між багатими і бідними державами. За даними ООН, людей продають у рабство в 127 країнах світу. В 11 держав відмічених «дуже високий» рівень активності викрадачів людей, серед них – росія, Україна, Білорусь, Молдова і Литва.
Щороку в Україні до тенет работоргівців потрапляє близько 75 тис. людей. При цьому Україна є лідером Східної Європи за кількістю постраждалих.
Україна виступає одночасно і як країна призначення (в основному, з країн пострадянських країн і Азії), і як країна походження і транзиту (до Західної Європи, Японії, США, Австралії, Ізраїлю й ін.).
Причини, які призводять до торгівлі людьми:
Інформаційні: - погана обізнаність українських громадян щодо можливостей працевлаштування за кордоном та їх наслідки; - публікації багатообіцяючої реклами в пресі та «агітація»; - низька обізнаність стосовно своїх прав.
Правові: - відсутність належної системи захисту потерпілих;
- недостатнє покарання злочинців.
Причини, пов’язані з «людським фактором»: - складні стосунки в сім’ї (відсутність або недостатність батьківської опіки над дітьми, вживання батьками алкоголю, наркотиків; очікування фінансової допомоги від одного з членів родини ….); - слабкі професійні навички;
- зависока або занизька самооцінка;
- бажання зробити запаморочливу кар’єру;
- швидко без зайвих зусиль заробити великі гроші; - жага до «красивого життя»; - надмірна схильність до ризикованої поведінки;
- зайва довірливість ….
Торгівля людьми може відбуватися у різних формах. Серед них:
· рабство або звичаї, подібні до рабства; · підневільний стан;
· залучення в боргову кабалу; · торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації;
· торгівля людьми з метою трудової експлуатації (примусова праця); · торгівля людьми з метою використання у жебракуванні; · торгівля людьми з метою вилучення органів; · торгівля людьми з метою використання у військових конфліктах та політичних цілях; · торгівля людьми з метою втягнення у злочинну діяльність;
· проведення дослідів над людиною без її згоди;
· примусова вагітність;
· усиновлення/удочеріння з метою наживи.
Нікіцька Оксана Леонідівна, практичний психолог, провела годинну спілкування з учнями 9 класу. Гордєєва Марія Іванівна, соціальний педагог, мала відкриту виховну годину з учнями 10 класу. Нажаль, через затяжні повітряні тривоги виховні години: "Європейський день боротьби з торгівлею людьми" та "Торгівля людьми" були перенесені з минулого тижня на понеділок. Сьогодні ми також провели час в укритті з користю та покращили свої знання з даної теми. Тому що, людина яка знає свої права - завжди зможе захисти себе та уникнути неприємних ситуацій.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.